Wist jij dat 22% van de mensen in Nederland wel eens discriminatie ondervindt? Iedereen in Limburg die discriminatie tegenkomt, kan zich bij ons melden. Samen bekijken wij dan hoe wij de situatie kunnen verbeteren of aanpakken. Daarbij gaan we uit van de Algemene wet gelijke behandeling en discriminatieartikelen in het strafrecht. Wij ondersteunen melders door ze te informeren, adviseren en te begeleiden bij procedures. Ook kunnen wij voor ze bemiddelen. Driemaandelijks wordt er met OM en politie overlegd over voorkomende zaken.

Daarnaast gaan wij naar scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om voorlichtingen, lezingen en interactieve workshops te verzorgen. Daarbij proberen we zoveel mogelijk maatwerk te leveren.

Afgelopen najaar zijn wij naar ROOOMS Maastricht verhuisd. Dit is voor ons een prettige en goed toegankelijke locatie. Het is fijn om gebruik te kunnen maken van spreekruimten en vergaderfaciliteiten in zowel Maastricht als Roermond. De uitstraling is fris, dynamisch en professioneel. Doordat alle randvoorwaarden goed georganiseerd zijn, kunnen wij ons volledig concentreren op ons werk.

Tamara als Community Manager is onmisbaar, zeer toegankelijk en behulpzaam.

Bezoek de website
ROOOMS huurders
Anti Discriminatie Voorziening LimburgHuurder sinds oktober 2018

Bij Learn Dutch in Maastricht geven we cursussen aan iedereen die onze mooie taal wil leren als vreemde taal. De meeste van onze klanten zijn expats en buitenlandse studenten, maar we geven ook regelmatig inburgeringscursussen. We geven zowel privéles als groepsles. ROOOMS is hiervoor de perfecte locatie; we hebben ons eigen klaslokaal en maken daarnaast gebruik van de algemene vergaderruimtes. Op die manier kunnen we op hetzelfde moment meerdere lessen geven, terwijl we maar één ruimte hoeven te huren. Door deze ideale situatie hebben we dit voorjaar soepel kunnen uitbreiden van twee naar vier docenten.

ROOOMS was onze redder in de nood toen wij onze vorige locatie plotseling moesten verlaten, midden in onze drukste cursusperiode. We hadden ongeveer een maand de tijd om een nieuw adres te vinden. Bij ROOOMS konden we gelukkig direct terecht, waardoor we geen enkele les hebben hoeven annuleren. Toen na een half jaar bleek dat onze ruimte toch wat klein was, konden we heel makkelijk inpandig verhuizen naar een grotere ruimte, waar we nu met veel plezier werken.

We zijn ontzettend blij met ROOOMS en alle mogelijkheden die we hier hebben. Dit enthousiasme is besmettelijk gebleken, al twee van onze studenten hebben hun bedrijf nu ook in ROOOMS gevestigd!

Bezoek de website
ROOOMS huurders
Learn Dutch in MaastrichtHuurder sinds augustus 2018

Soapbox verbindt jongeren en bedrijven met als gezamenlijke missie het bouwen aan een wereld die klaar is voor de toekomst. Wij zijn scherp in het kiezen van onze projecten; thema’s als onderwijs, innovatie, en zelfontplooiing staan hoog bij ons in het vaandel. Als organisaties een goed initiatief hebben worden wij ingeschakeld om dat door te pakken. Daarnaast ontwikkelt Soapbox ook zelf campagnes, challenges en meer.

Een centrale werklocatie is voor ons belangrijk. ROOOMS is daarin ideaal middenin het pas gerenoveerde bassin. Verder biedt het de combinatie van een open werkplek en autonome omgeving tussen andere bedrijven onder hetzelfde dak. Dat leidt weer tot nieuwe samenwerkingen.

Misschien wel het grootste voordeel zijn de kleine vanzelfsprekende dingen, zoals de schoonmaak die geregeld wordt en een koffieapparaat dat altijd werkt. Maar als je de essentie van ROOOMS in één beeld zou moeten vatten, is het de big smile waar je altijd op kunt rekenen als je even langs komt lopen.

Bezoek de website
ROOOMS huurders
SoapboxHuurder sinds oktober 2018