Wordt jouw takenlijst langer in plaats van korter?

Je denkt je dag productief te beginnen door eerst je mail weg te werken, uiteindelijk ben je de hele dag alleen maar bezig met je inbox. Met een aantal aanpassingen kun je ervoor zorgen dat je weer grip krijgt op je werkdag. Geïnspireerd door Frankwatching delen we graag een aantal tips uit het boek Getting Things Done. Een aanrader!

 

Inkomende berichten ordenen

Terwijl je slaapt komen de berichten nog binnen. De hoeveelheid mails, notificaties, statusupdates etc. die we dagelijks tot ons nemen is enorm. Zorg er dus voor dat je die stortvloed zoveel mogelijk beheert. Bepaal zelf welke informatie je wil ontvangen, hoe je die wil ontvangen en waar je die kwijt kunt. Kost wat tijd, levert meer tijd op.

en koppelen aan je agenda.

Als je eenmaal ingericht hebt waar je alle informatie kwijt wil, kun je ermee aan de slag. In veel berichten staan natuurlijk acties, afspraken of taken. Op basis van Getting Things Done kun je er op twee manieren mee aan de slag.

 

Aan de slag

 

Inzicht versus overzicht

Er zit een verschil tussen het inzicht krijgen in de inhoud van je werk en het overzicht behouden over alle taken die daar bij komen kijken.

De bekendste tip van Getting Things Done is de manier waarop de mappen van je mailbox verdeeld kunnen worden. Dit zorgt voor een stuk meer overzicht:

  • Actie: dingen waar je op korte termijn mee aan de slag moet. Koppel deze het liefst meteen aan je agenda (inzicht!).
  • Later: taken of berichten die niet per se direct moeten, je bijvoorbeeld deze of volgende week kan afhandelen. Deze kun je dan inplannen op momenten dat je even ruimte in je agenda hebt.
  • Wacht op: je hebt iemand iets gevraagd en wacht op reactie. Deze map vind ik echt een uitkomst! Je vergeet anders zo snel welke zaken nog lopen. Deze map kun je het beste eens in de zoveel dagen checken, zodat je je eerder uitgevoerde taken persoonlijk kunt opvolgen.
  • Archief: de rest van de berichten zet je hier in. Eventueel kun je deze map ook nog onderverdelen in je projecten, ik gebruik gewoon de zoekfunctie als ik iets nodig heb. Wat jij fijner vindt.

Het klinkt als veel werk, maar door een paar keer per dag je berichten in één van deze mappen te zetten houd je je inbox in principe leeg. En dat is een heerlijk gevoel.

Urgent versus belangrijk

Is iets belangrijk, urgent, allebei, of geen van beide? Op basis hiervan ga je je prioriteiten stellen.

  • Is iets belangrijk én urgent? Laat alles uit je handen vallen. Met deze taak moet je meteen aan de slag.
  • Is iets wel belangrijk, maar niet urgent? Probeer je tijd dan te spreiden of er een moment voor in te plannen.
  • Is het niet belangrijk, maar wel urgent? Bewaar deze taak voor een latere moment of kijk of iemand anders hem over kan nemen.
  • Is het niet belangrijk en ook niet urgent? Waarom staat dit dan op je lijstje? ;) Gooi het in je map ‘Later’, je ‘Archief’ of gewoon in de prullenbak.

Mocht je je hier meer in willen verdiepen, lees dan ook eens ‘The Seven Habits of Highly Effective People’  Stephen Covey. (Heel erg Amerikaans, maar met goede tips en werkbare opdrachten).

Succes!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Evenementen

Roooms

Blijf op de hoogte van de aankomende ROOOMS evenementen.

FuckUp Nights

25 JAN 2018 | 20:00 | Tijdens deze netwerkavond draait het allemaal om fuckups. Blunders, inschattings- fouten, flops, beslissingen die verkeerd uitpakken. Die succes- verhalen kennen we nu wel, tijdens FuckUp Night is het tijd voor faalverhalen.

Blijf op de hoogte. Abonneer op onze nieuwsbrief.

Roooms gasten

Credion financieel advies Roermond ROOOMS
Habenu van de Kreeke Roermond ROOOMS
solarglanzz logo roooms roermond
Pregis LLC
logo livestream factory roooms roermond
logo AV Provideo
Bespaar 365 logo ROOOMS
Autorijschool Neel ROOOMS Roermond
Logo Hafkampgerechtsdeurwaarders ROOOMS
Contable logo ROOOMS
Precedence
Logo Rebel Crowd ROOOMS Roermond Community Member
mooneye logo
ROOOMS member huren Roermond V.O.G.
YoungCapital uitzendbureau
ROOOMS member huren Roermond TedxRoermond
Mike van Rijswijk kantoor ROOOMS Roermond
- Naar boven -

Pagina delen of aanbevelen

High Speed Internet

Als je hard aan het werk bent voor je bedrijf, is internet ontzettend belangrijk. ROOOMS levert een high-speed internetverbinding: je hebt overal in het gebouw verbinding en hoeft je niet te ergeren aan onderbroken downloads of vastlopende Skypegesprekken.

Meeting ROOOMS

Gebruik MeetingROOOMS voor een belangrijke meeting of inspirerende brainstormsessie. De ruimtes zijn in verschillende formaten beschikbaar, dus er is altijd een te vinden die aansluit bij je vraag. Bij Desk- en SuiteROOOMS is het gebruik van MeetingROOOMS gratis!

Koffie, thee en fruit

Voor een extra werkboost hebben we altijd cafeïne in huis. De gezonde mens kan deze werkboost ook verkrijgen in vitaminen! Koffie, thee en vers fruit zijn voor iedereen beschikbaar. Dus nodig je klanten gerust uit voor een kop koffie!

Opslag ruimte

Geen zin om iedere dag met je spullen te slepen? Geen nood, bij ROOOMS zijn verschillende kast- en opslagruimtes beschikbaar. Je bezittingen liggen veilig achter slot en grendel, dus je kunt met een gerust gevoel naar huis.

Post adres

Vind je het lastig om persoonlijke en zakelijke post gescheiden te houden? Hou je je thuisadres liever privé? Kies dan voor ROOOMS als je zakelijke postadres. Beschikbaar bij een Flex-, Desk- of SuiteROOOMS abonnement.

Game ROOOMS

Bij ROOOMS begrijpen we dat je beter werkt als je ook af en toe ontspant. Daarom zijn er speciale GameROOOMS. Daag elkaar andere ondernemers uit bij de voetbaltafel, we bieden de winnaar graag een drankje aan!

Bars & Lounges

Bij iedere ROOOMS zijn er verschillende types Bars & Lounges. Even relaxen of informeel samenzitten om een en ander te bespreken. Vraag bij jouw gewenste ROOOMS locatie naar het aanbod of bezoek de desbetreffende pagina!

Fitness ROOOMS

Hoewel je werkzaamheden heel inspannend kunnen zijn, zit je misschien veel achter een bureau. We nodigen je uit om ook fysiek in te spannen in onze FitnessROOOMS. Daarna kun je, wellicht met een beetje spierpijn, er mentaal weer tegenaan!

Beveiliging

Alle ROOOMS locaties zijn beveiligd, zowel overdag als ’s nachts. Je kunt dus met een gerust hart je spullen achterlaten. Zo hopen we ervoor te zorgen dat je je snel thuis voelt in ROOOMS, your home of business!

Receptie

Tijdens de openingstijden van ROOOMS is onze Community Manager aanwezig bij de receptie. Om je gasten te ontvangen, je post klaar te leggen maar vooral voor iedere morgen een warm ontvangst!

Parkeren

Bij iedere ROOOMS locatie zijn verschillende parkeergelegenheden. Zowel voor jou als lid van de ROOOMS Community, als voor je gasten. Vraag bij jouw gewenste ROOOMS locatie naar de mogelijkheden of bezoek de desbetreffende pagina!